El bloc del foment de les vocacions científiques

Programes que promouen l’excel·lència educativa i fomenten les vocacions científiques

Tot apunt per a l’acte de lliurament del premi Vanguardia de la ciencia

El proper dijous 20 d’abril l’Auditori de La Pedrera acollirà l’acte de lliurament de premi Vanguardia de la Ciencia 2016 (inscripcions aquí) que enguany té com a premiats:

  1. Pura Muñoz-Cánoves i Laura García-Prat (UPF) Rejovenir els teixits envellits
  2. Pere Santamaria (Idibaps) Teràpia per a malalties autoimmunes
  3. Salvador Aznar-Benitah i Glòria Pascual (IRB) Una estratègia contra les metàstasis

“Els tres treballs de biomedicina que estaven nominats al premi Vanguardia de la Ciencia en la seva setena edició han copat els tres primers llocs de la classificació final. En primer lloc s’ha situat la investigació que obre la a regenerar teixits envellits realitzada per Pura Muñoz-Cánoves i Laura García-Prat a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), que ha rebut el 29,8% dels vots. Completen el podi una teràpia experimental contra malalties autoimmunes desenvolupada per Pere Santamaria, de l’institut Idibaps de l’Hospital Clínic de Barcelona, ​​amb un 16,9% de vots. I una nova estratègia contra les metàstasis ideada per Salvador Aznar-Benitah i Glòria Pascual, de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, ​​amb un 16,2% de vots”

Text traduït de l’article de Josep Cobella 4-3-2017  Un avance contra el envejecimiento gana el Premio Vanguardia de la Ciencia

premi Vanguardia de la Ciencia_2016
El premi

Inspirat en l’exemple de la revista Science, que cada desembre designa un «Avenç de l’any», és premi és honorífic i premia l’avenç científic més important de l’any a Espanya. Els lectors de La Vanguardia han pogut volatr les investigacions finalistes que un comitè científic assessor de prestigi ha escollit entre els projectes de recerca presentats.

La Fundació Catalunya-La Pedrera i el Grup Godó impulsen aquest premi que busca reconèixer el bon moment de la ciència espanyola i divulgar-la. En les edicions anteriors han recollit el guardó investigadors reconeguts com l’especialista en epigenètica Manel Esteller; el biòleg Carlos López-Otín; el metge Elías Campo; els químics Avelino Corma i Fernando Rey o Joan Seoane, guanyador de la darrera edició amb un treball per millorar el tractament dels tumors cerebrals.

Aquest premi és una ocasió més per participar en un programa de divulgació científica d’alt nivell, en la línia que la Fundació ha desenvolupat en els últims anys, a través de la col·laboració amb una sèrie de projectes dirigits a potenciar la recerca al nostre país i la formació científica dels joves.

Més informació sobre el Premi Vanguardia de la ciència aquí

Més informació sobre els projectes d’educació i divulgació cinetífica de la Fundació Catalunya-La Pedrera aquí

Voleu assistir a l’acte de lliurament? Encara hi ha places lliures!

Visita el webSi voleu assistir a l’acte de lliurament del premi Vanguardia de la ciencia, us podeu inscriure en aquest enllaç:

Dijous 20 d’abril. 19h a La Pedrera (Pg de Gràcia 92. Barcelona). Aforament limitat Inscripcions aquí

 

follow us on facebook twitter instagram youtube

 

 

 

Segueix-nos: 

Web: 

Facebook:

Twitter:  

Instagram: 

Youtube

Flickr

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: